onsdag 5 oktober 2011

Belysningsproblemen

Jusr nu, mitt i allt annat så har vi börjat ta itu med belysningen i huset. Inte alls nån lätt uppgift minsann! Det som gör det svårt är att taket är så högt och det börjar ju gå snett uppåt redan i köksdelen. Just i kök och vardagsrum har vi haft svårast att komma fram till något. Vi är båda lite allergiska mot inbyggda spottar i taket så sådana blir det inte någonstans.
Efter att ha tittat runt mycket börjar belysningen i kök och vardagsrum nu nog falla på plats och ikväll har vi inhandlat en första lampa. På IKEA blev det som vi hittade vad vi ville ha och att IKEA har bra priser gör ju inte saken sämre!



IKEA PS Maskros heter den och är rejält stor, 80 cm i diameter. Kommer att hänga över matbordet där det är bortåt 5 meter i takhöjd.
Vår elektriker har lovat hjälpa oss med byte till längre sladd och montering.
Maskrosen ger riktigt fina skuggmönster på väggar och tak när den är tänd och jag tror att vi blir nöjda med vårt inköp.









För övrigt har vi nog också kommit fram till vad vi skall ha för belysning i taket i själv köksdelen. Det ser ut att komma från IKEA även det. Ett skensystem med spottar som man bygger ihop så att det blir precis som man vill ha det och efter de belysningsbehov man har. Verkar toppen och dessutom gillar vi utseendet! Systemet heter IKEA 365+ Sända.

Sedan har vi "bara" belysningen i badrummen, tvättstugan, väggbelysning vardagsrum och belysningen utomhus kvar att bestämma oss för!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar