söndag 16 oktober 2011

Mera lampor!

Det är verkligen många nya lampor som behöver inhandlas till huset - trots att vi ju haft hus tidigare också! Men det är ju mest sk. fast belysning vi måste köpa och sådan lämnade vi ju kvar i det förra huset.
Nu har vi iallafall varit och införskaffat ytterligare armaturer så nu börjar vi skymta slutet på alla de val vi varit tvungna att göra på den fronten.
Här har vi de senaste inköpen!



Denna från danska Nordlux kommer att lysa i entrén. Vi tänker sätta i en lampa med inbyggt skymningsrelä så är det tänt även när vi inte är hemma och vi kan hitta fram till dörren!



               

På baksida av huset kommer det att finnas fyra sådana här från belgiska Massive. Två av dem kommer dock att sitta inne i uterummet.   

                            




Efter mycket tittande och funderande så har vi köpt ett sådant här skensystem från Ikea till köket. Ikea 365+ Slända heter systemet.
Hoppas det ska funka bra trots att taket ju lutar ganska mycket uppåt redan i köksdelen.
Köpte ett gäng spottar till och skulle de inte räcka så är det bara att komplettera med fler senare.




Två sådana här från samma skensystem kommer att sitta över arbetsbänken där det inte finns några överskåp.
Smart att man kan koppla även "långa" lampor till skenorna!










Uppe i taket i ena hörnan i vardagsrummet, 5 meter upp, blir det tre café-pendlar i olika storlekar från Nordlux.
Det här var ett förslag från vår elektriker så att det ska "hända något" uppe i ena hörnan eftersom det är så hög takhöjd.
Tror det blir bra som stämningsljus - de kommer att kopplas till dimmer.



Ytterligare lampor som är kvar att hitta är de till badrumstaken, tvättstugan, ett par vägglampor, några spottar och så carportslampor.

1 kommentar:

  1. Så snygga! Känns som om det är väl genomtänkt till hela huset. Tycker belysning är bland det svåraste att få till. själva hitta vi ytterbelysningen på IKEA faktiskt, är riktigt nöjd med dem.

    Ha en fin vecka!
    Hälsningar Susanne

    SvaraRadera