onsdag 14 december 2011

Dagen före DAGEN!

Så är vi nästan framme vid målet! I morgon är det dags för slutbesiktning efter nästan 2 års planerande, funderande, inköpande, byggande, oroande, glädjande mm. mm.!
Känns lite konstigt, nästan lite tomt på nåt sätt. Vi har levt med detta projekt nästan dygnet runt under så lång tid och nu är vi i mål, nästan i allafall!
Det är lite samma känsla som jag upplevde efter att jag blev färdig med studierna - jaha, vad skall jag lägga all tid på nu då!? Jo, knäppt låter det!
Givetvis är vi fyllda av glädje och förväntan - ska bli så himla skönt att få ett eget hem igen efter 6 månader i "hyreshuset" med läckande kranar och utan värmande kamin!
Och när vi väl är inflyttade och har kommit iordning så är det ju dags att börja ta itu med trädgården, så det finns mycket kvar att göra och planera!

Ett par grejer som inte är ok. vet vi redan men det har inte med slutbesiktningen att göra för våra byggare är inte inblandade i det. Dels fungerade inte belysningen i spegeln i stora badrummet så det skall skickas nytt från Danmark och dels upptäckte vi att det är nån spricka eller repa i stenskivan i köket. Skulle komma folk från stenfirman och kika på det idag, får väl se vad montören därifrån har att säga.

Nu hoppas vi att det går fint med besiktningen så att vi får nycklarna imorgon och kan börja fixa lite själva i helgen. T.ex. sätta upp hyllsystem i förrådet och att snälle brodern kan köra ett lass kartonger mm.
Jag jobbar under julhelgen men har annars semester 2 1/2 vecka - härligt!

3 kommentarer:

  1. Vad kul och spännande. Håller tummarna för er i morgon. Idag när sambon kom hem från jobbet så berättade han att hans kollega (som ska hjälpa oss snickra huset) hade sagt att vi skulle kunna fira jul där nästa år... hmm. Vet inte riktigt om jag tror på det. Men tanken är kittlande! Ha det bäst. kram

    SvaraRadera
  2. Tack Helena! Nervöst och spännande är det!
    Kanske är det er tur till nästa jul - men låt det få ta tid...då blir det bäst är min övertygelse!
    Kramen från Skåne!

    SvaraRadera
  3. Lycka till idag!
    Kram Susanne

    SvaraRadera