söndag 20 november 2011

Kakling påbörjad!

Nu har arbetet med att sätta kakel och klinker påbörjats! Jag har fått nöja mig med att se bilder som Martin varit inom och tagit eftersom jag jobbar så mycket och inte har hunnit följa med. Svårt att avgöra när man bara ser bilder om vi har valt alldeles rätt kakel/klinker men det hoppas jag och tror väl egentligen också ;-)

Här kikar vi in i tvättstugan som har fått riktigt mörkgrå klinker på golvet. Kommer att fogas med mörk fog så det blir som en mörk helhet, eller vad man ska kalla det.
Ser fram emot att slippa byggdörren - det skall sitta en likadan som det redan sitter i entrén.
Sladdvirrvarret rakt fram skall in i en elcentral - full av beundran för dem som kan få rätt på det och dessutom få det att funka!


Lilla badrummet är också på gång! Vita blanka plattor på väggarna och samma mörgrå som i tvättstugan på golvet och bakom duschblandaren.
På utbyggnaden bredvid duschen kommer vägghängda toan med inbyggd vattencistern att monteras. Även utbyggnaden kläs med vitt kakel.



En titt in i köksdelen! Här har det lagts mörkgrå klinker (30x60 cm)som kommer att få mörk fog.
Samma platta skall också läggas i hallen.









Köksskåpen levererades nu i veckan och väntar på att monteras upp så snart golvet i köket är klart.
När skåpen är monterade kommer det någon från stenfirman som skall mäta upp för bänkskivorna och sedan dröjer det nån vecka innan de kommer tillbaka med dem och monterar.

2 kommentarer:

  1. Det blir så snyggt med grått och vitt och det var smart av er att välja en mörk fog. Jag är lite avundsjuk på er som är sååå nära inflytt nu. Här satt sambon och räknade på takstolar idag... Men de behövs ju de också =) och när man bygger på egen hand får man räkna med att det tar lite tid. Så här får jag träna på tålamod. Hoppas du får en fin vecka. kram

    SvaraRadera
  2. Var bara glad för att det tar sin tid! Då blir det bra i slutändan och ni hinner tänka efter ordentligt så att ni får det som ni vill!
    Vi har hållit på ganska länge vi också - närmar sig 2 år sedan vi bestämde oss för att köpa tomten! Vi fick första bygglov för ett helt annat hus men som väl var så fick vi inte sålt vårt "gamla" hus när vi försökte första gången! Sedan kom vi fram till att vi ville bygga ett annat hus än det som bygglovet var beviljat för!
    Vi har ägnat massor av tid åt planering, val och inköp och är himla glada åt att vi haft gott om tid - men nu går det onekligen snabbt fram till inflytt!
    Och att träna på tålamod att väääldigt nyttigt!
    Ha en fin vecka du också!
    Kram Zuzza

    SvaraRadera