fredag 15 juli 2011

Utsättning

Idag har det gjorts utsättning av vårt hus på tomten! De som var på plats var, förutom vi, folk från kommunen, grävare och grundgjutare och vår hussäljare. Vi förstod nog egentligen inte mycket av hur dom bar sig åt med mätutrustning och stolpar och snören men efter ett tag så kunde vi se hur huset kommer att vara placerat på tomten och höjden på golvytan.
Tomten sluttar ju en del, nivåskillnaden är 1,5 meter, så man måste schakta bort en del för att vi inte ska få en för brant infart.
Pratade även med grundgrävaren om att vi måste ha dränering utmed tomten så att regnvatten inte rinner in på tomten nedanför. Inga problem - det fixar dom när dom gräver!
Nu är vi igång med vårt husbygge - på riktigt!!




När utsättningen var gjord så fick snabbt bege oss till mäklarkontoret som hjälpt oss att sälja vårt förra hus för idag var det dags att lämna över till de nya ägarna.
Kändes allt lite konstigt att lämna vårt hus till främmande människor, lite konstig känsla att där ska vi aldrig mer bo.


Här är huset vi lämnat ifrån oss idag. Ett hus vi har trivts med och nära till stranden men annars ingen natur i närheten.

Efter husöverlämning begav vi oss vidare till Willab i Båstad för att beställa uterum. Vi hade sedan tidigare bestämt vad vi skulle ha så det gick ganska snabbt. Det blir ett drygt 15 kvm stort glashus från deras växthussortiment med sk. pulpettak som byggs direkt på huset - man går ut i det från vardagsrummet. Färgen blir antracitgrå och vi kommer att måla boningshuset i samma mörkgrå färg.


Vi hade växthus som uterum även i gamla huset - så här såg det ut. Vi trivdes bra med det det och kör alltså likadant på nya huset fast med annan taklutning då.
Det blir som huset härnedanför.


(Bilden kommer från Willabs hemsida och visar vinnaren av Årets Växthus 2010)

1 kommentar:

  1. Kul att få följa en annan husbyggarblogg!!

    Kika gärna in på min; http://southstream.blogg.se

    SvaraRadera