måndag 11 juli 2011

Byggsamråd.

I torsdags var vi på byggsamråd. De som var med förutom oss var säljaren från Vimmerbyhus, vår byggentreprenör, vår KA som vi träffade för första gången och bygglovsansvarig från kommunen. KA, som faktiskt V-hus säljare engagerat, kändes bra och erfaren - egentligen kanske vi borde ha fixat någon på egen hand men han kändes helt ok.
Samrådet var inga konstigheter FÖRUTOM att vi fick reda på att eftersom vi bygger ganska högt uppe och det kommer tomter nedanför vår så är det vårt ansvar att se till att ordna så att vatten/regnvatten INTE rinner ner på tomten direkt nedanför vår! Kan göras på olika sätt men är ju definitivt inte gratis! Det som väl ligger närmast till hands är att gräva ett dräneringsdike längs vår tomtgräns, lägga i rör som kopplas till kommunens dagvatten och fylla med makadam.
Ovanför vår tomt finns en stor och lång tomt med ett hus - kommunen tyckte det var vår sak att meddela ägaren där att han måste ordna med avrinning längs hela sin tomt! Som bäddat för grannbråk eftersom det för honom kommer att innebära en hög kostnad att anlägga detta längs med hela sin långa tomt!
Dåligt, dåligt att vi inte fått reda på detta i ett tidigare skede och riktigt dåligt att lägga på oss att säga till grannen vad han är skyldig enligt lag att göra! Vi kommer att kräva av kommunen att dom pratar med grannen och informerar honom - hur vi ska lösa dräneringsfrågan på vår tomt får vi försöka klura ut.

Det vi annars har gjort den senaste tiden, förutom att flytta till vårt "hyreshus", är att bestämma vilket kakel och klinker vi ska ha på olika ställen - har tyvärr inga bilder men allt blir från italiensk leverantör och vi är mycket nöjda med våra val. Vad priset kommer att bli är vi ännu så länge lyckligt ovetande om ;-)
På fredag ska vi köra till Willab i Båstad och beställa uterummet. På fredag ska vi dessutom lämna över vårt "gamla" hus till de nya ägarna och sedan fira med god middag ute!

Förhoppningsvis kommer det att börja grävas på vår tomt under denna veckan och att det sedan snart gjuts platta - längtar efter att se att det händer något på tomten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar