söndag 14 augusti 2011

Börjar hända saker på tomten!

På väg hem efter 3 veckor i sommarhuset i Småland så körde vi inom för att titta om något hänt på tomten. Det hade det minsann - grunden är påbörjad! Blir väl gjutning nu i veckan som kommer. I morgon är det faktiskt bara 2 veckor tills huset kommer - lite svårt att fatta ännu att det är vårt hus som håller på att växa upp!







Konstigt det här med att grunden till ett nytt hus alltid ser så liten ut innan huset kommer på plats! Visserligen blir huset bara 122 kvm men grunden ser verkligen inte stor ut.
Marken som vi bygger på ser riktigt fin ut, det har tidigare varit vinbärsodlingar där så det är prima jord och vi slipper jobb med att lägga på mer matjord. Härligt för oss som tidigare slet med ren lera på tomten till förra huset!
Ett par stora stenar hade grävts upp och lagts åt sidan. Vi måste se till att ringa vår grävare/grundman om att vi vill behålla stenarna - gäller bara att komma fram till var dom ska placeras på tomten och det måste ju göras innan maskinerna är klara med sitt jobb för så stora stenar är inget man flyttar för hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar